Hyppää sisältöön
Etusivu / Synja / Synja – sydännuoret ja -aikuiset

Suomessa on jo yli 7 000 synnynnäisen sydänvian takia leikattua aikuista. Määrä kasvaa vuosittain noin 250 henkilöllä. Valtaosa synnynnäisesti sydänvikaisista henkilöistä voi elää täysin normaalia elämää – käydä töissä, harrastaa ja perustaa perheen. Osalla sydänvika aiheuttaa rajoituksia. Yleisimmin ne liittyvät ammatinvalintaan ja työssä jaksamiseen, fyysiseen suorituskykyyn tai lasten hankkimiseen. Rajoituksista huolimatta sydännuoret ja -aikuiset voivat elää täyttä elämää. Vertaistuki, tieto ja kuntoutus auttavat jaksamaan. Sydänlapset ja -aikuiset ry:llä on kolme koko maan kattavaa ryhmää, joista yksi on valtakunnallista toimintaa järjestävä Synja (sydännuoret ja -aikuiset). Kaikki yhdistyksen 13 vuotta täyttäneet  ja sitä vanhemmat synnynnäisesti sydänvikaiset luetaan yhdistyksessä synjalaisiksi ja he saavat automaattisesti synjan postia. Mikäli synjan postia ei tule sydännuoren nimissä tai sitä ei tule ollenkaan, kannattaa tarkastaa yhdistyksen toimistolta, että sydännuoren tiedot ovat jäsenrekisterissä.

Yhdistyksen jäsenyys on talouskohtainen, mikä tarkoittaa, että vaikka jäsenyys on yhden perheenjäsenen nimissä, voi koko perhe osallistua yhdistyksen toimintaan. On kuitenkin muistettava, että jos jäsenyys on vanhemman nimissä, sydännuori on oikeutettu osallistumaan Synjan tapaamisiin niin kauan kuin asuu vanhempiensa luona. Kun nuori muuttaa omilleen, tulee hänen liittyä jäseneksi itse, mikäli haluaa osallistua yhdistyksen toimintaan ja synjan tapaamisille. Huomioittehan tämän, kun muutatte pois vanhempien luota omaan talouteen. Jäsenasioissa olkaa yhteydessä yhdistyksen toimistolle.

Vuosittain järjestetään valtakunnallisia tieto- ja vertaistukitapaamisia ja infopäiviä. Jäsenlehdessä julkaistaan myös sydännuoria ja -aikuisia kiinnostavia artikkeleita. Jäsenille lähetetään lisäksi jäsenkirje, jossa tiedotetaan tulevista tapahtumista ja muista sydännuoria ja -aikuisia kiinnostavista asioista. Jäseniä tiedotetaan pääasiassa sähköpostiviesteillä, joten sähköpostiosoite kannattaa ilmoittaa toimistolle. Voit ilmoittaa uudet yhteystietosi täältä. Keskustelua käydään sydännuoria ja -aikuisia kiinnostavista asioista suljetussa ryhmässä Facebookissa, kannattaa liittyä ryhmään mukaan!

Synjan toimintaa suunnittelee ja kehittää vapaaehtoisista synjalaisista koostuva Synjan työryhmä. Työryhmään kuuluvat Synjan syyskokouksen valitsemat edustajat sekä Sydänlapset ja -aikuiset ry:n aluesihteeri.
Sydänlapset ja -aikuiset ry:n hallituksessa, kuntoutustyöryhmässä ja  lehtitoimikunnassa  on myös Synjan edustaja mukana.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot