Sydänperheiden viikonloppu 17.-19.6.2022

Sydänperheiden viikonloppu järjestetään Nastolassa, Liikuntakeskus Pajulahdessa. Pajulahti monipuolisine aktiviteetteineen ja kauniine ympäristöineen luo mitä erinomaisimmat puitteet viikonlopulle. Pajulahteen on hyvät kulkuyhteydet kaikkialta Suomesta, mutta julkisin kulkuneuvoin ei pääse ihan perille asti. Lähin paikallisbussipysäkki on noin 3 kilometrin päässä. Luvassa on monipuolisen tiedon ja tuiki tärkeän vertaistuen täyteinen viikonloppu. Viikonlopun aikana saadaan uusia tuttavuuksia, tavataan vanhoja sydänystäviä, jaetaan kokemuksia puolin ja toisin, opitaan toisiltamme, mutta myös ammattilaisten luennoilta. Lapsille on omaa ohjelmaan aikuisten keskittyessä asiantuntijaluentoihin, joiden aiheet puhuttelevat niin sydänlasten vanhempia kuin itse sydänvikaisiakin. Viikonlopun ohjelmaan voi osallistua ilmoittautumalla joko pelkästään luennoille tai ottamalla täysihoidon majoituksella.Tule viettämään mukavaa kesäistä viikonloppua Pajulahteen – tervetuloa!

Kenelle?

Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki synnynnäisesti sydänvikaiset tai perinnöllistä sydänsairautta sairastavat läheisineen ikään ja sukupuoleen katsomatta! Mukaan mahtuu noin 120 henkeä. Yhdistyksen jäsenyyttä ei vaadita, mutta jäsenistön ulkopuolisilta osallistujilta veloitetaan majoituksen ja ruokailupakettien lisäksi ohjelmamaksu 50 euroa/perhe. Mikäli osallistut vain luennoille ja lastenhoitoa ei tarvita, ohjelmamaksua ei peritä.

Majoitus

Liikuntakeskus Pajulahti sijaitsee itäisessä Lahdessa, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Lahden kaupungin keskustasta. Pajulahden majoitus on mahdollista valita hotellista tai opistotason majoitushuoneista. Hotellimajoitus sijaitsee hieman erillään päärakennuksesta, opistotason majoitus on päärakennuksessa. Majoitushintaan sisältyy aamiainen ja kuntosalin vapaa käyttö.

Majoitushinnat

 • Hotelli
  • 60 euroa/aikuinen/vrk
  • 35 euroa/6–16-vuotias/vrk
  • 155 euroa/perhe (2 aikuista ja 1-2 lasta 6–16 vuotta)/vrk
 • Opistotasoinen majoitus
  • 50 euroa/aikuinen/vrk
  • 30 euroa/6–16-vuotias/vrk
  • 30 euroa/perhe (2 aikuista ja 1-2 lasta 6–16 vuotta)/vrk

Ruokailut

Viikonloppuun osallistuvilla on mahdollisuus ostaa ennakkoon viikonlopun ruokailupaketti, joka sisältää perjantain päivällisen, lauantain lounaan, välipalan, päivällisen ja iltapalan sekä sunnuntain lounaan. Ruokailupaketit tulee varata jo ilmoittautumisen yhteydessä ja niitä ei ole mahdollisuus ostaa paikan päältä. Kaikki ruokailut ovat noutopöydästä ja ruuat ovat monipuolista kotiruokaa.

Ruokailupakettien hinnat:

 • 57 euroa, yli 16-vuotiaat ja aikuiset
 • 37 euroa, 6-16-vuotiaat
 • Alle 6-vuotiaat veloituksetta

Mikäli et halua koko viikonlopun ruokailupakettia, voit ostaa erillisiä aterioita itse ravintolasta. Huomioithan kuitenkin, että tarjouspaketin hinnat eivät tällöin ole voimassa.

Ohjelma

Viikonlopun keskeisenä antina on vertaisten tapaamisen ohella saada tietoa synnynnäisiin sydänvikoihin liittyvistä asioista. Useat asiantuntijat saapuvat luennoimaan sydänlasten vanhemmille, sydännuorille ja -aikuisille erilaisista mielenkiintoisista ja tärkeistä aiheista. Viikonlopun ohjelmaa työstetään jo kovaa vauhtia ja tavoitteena onkin saada mahdollisimman monipuolinen ja kaikkia kiinnostava kokonaisuus. Ohjelmaan pyritään saamaan niin sydänlasten vanhempia kuin sydännuoria ja -aikuisiakin kiinnostavia aiheita. Yhteisille keskusteluille varataan myös aikaa. Pyrimme huomioimaan myös jäseniltä tulleet toiveet ohjelmaa rakentaessamme eli jos sinulla on ajatus luentoaiheesta, lähetä ehdotuksesi yhdistyksen toimistolle 15.1.2022 mennessä. Viikonlopun vahvistunut ohjelma aikatauluineen julkaistaan kotisivuilla heti sen varmistuttua.

Lapset pääsevät viettämään aikaa turvallisten hoitajien ja muiden lasten kanssa aikuisten luentojen aikana. Lapset jaetaan ikä- ja kehitystasoisiin ryhmiin. Perheiden toiveet ryhmäjaosta otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Aivan pienimmille (alle 2-vuotiaille) ja tarvittaessa muillekin pyritään saamaan oma hoitaja. Kerrothan siis jo ilmoittautumisen yhteydessä, jos lapsenne tarvitsee oman hoitajan esimerkiksi iän, sairauden tai muun syyn takia. Henkilökohtaiset hoitajat ovat ensisijaisesti tarkoitettu vain niille lapsille, jotka sitä erityisesti tarvitsevat. Pyrimme siihen, että samat hoitajat ovat lasten kanssa koko viikonlopun ajan. Lasten ohjelma järjestetään pääosin Pajulahden päärakennuksen tiloissa. Osa ohjelmasta toteutetaan sään salliessa ulkona.

Viikonlopun aikana järjestetään myös viihdyttävää ja kaikenikäisille sopivaa vapaa-ajan ohjelmaa, joka antaa tilaisuuden tutustua muihin osallistujiin ja viihtyä yhdessä koko perheen voimin.

Tukea kustannuksiin

Osallistujat maksavat lähtökohtaisesti itse viikonlopun kustannukset ja laskutus tapahtuu yhdistyksen kautta. Osallistujilla on mahdollisuus hakea taloudellista tukea kustannuksiin esimerkiksi anomalla maksusitoumusta hoitavasta sairaalasta. Lisätietoja maksusitoumuksista saa hoitavalta lääkäriltä. Joissakin tapauksissa maksusitoumusta voi tiedustella esimerkiksi kunnan vammaispalvelusta tai omasta terveyskeskuksesta. Osallistujat anovat maksusitoumusta itse ja siitä on mainittava ilmoittautumislomakkeessa.

Ne Sydänlapset ja -aikuiset ry:n Pohjois-Karjalan alueosaston jäsenet, jotka eivät saa viikonlopun kustannuksiin tukea esim. sairaaloiden maksusitoumusten muodossa, voivat saada tukea heille kohdistetusta testamenttilahjoituksesta. Tällöin puolet viikonlopun majoitus- ja ruokailukustannuksista voidaan kattaa testamenttivaroin ja puolet jää osallistujan itsensä maksettavaksi. Lisätietoja tästä saatte tarvittaessa yhdistyksen toimistolta. Myös yhdistyksen alueosastot voivat tukea alueen jäsenistöä viikonlopun kustannuksissa. Tätä kannattaa tiedustella omalta alueosastolta.

Ilmoittautuminen

Sydänperheiden viikonloppuun ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella. Ilmoittautuminen alkaa lähipäivinä ja tapahtumaan voi ilmoittautua 15.4.2022 asti tai niin kauan kuin tilaa on. Muistathan täyttää ilmoittautumislomakkeen huolellisesti! Erityisesti allergiat ja muut erityistarpeet tulee ilmoittaa selvästi kaikilta perheenjäseniltä. Myös pelkästään luennoille saapuvien tulee ilmoittautua ennakkoon.