Hyppää sisältöön
Etusivu / Yhdistys / Kansainvälisyys
Julkaistu 2.12.2021
Päivitetty 11.7.2023

Kansainvälinen yhteistyö

Pohjoismaisen ja Eurooppalaisen yhteistyön muotoja ovat tiedon, kokemusten ja toimintamallien jakaminen synnynnäisten sydänvikojen hoidossa ja niiden kehityksessä sekä kuntoutus-, tiedotus- ja vertaistoiminnassa. Yhteistyötä tehdään muun muassa järjestämällä tai osallistumalla erilaisiin yhteistyötahojen järjestämiin kokouksiin ja konferensseihin.

Sydänlapset ja -aikuiset ry osallistuu aktiivisesti  Euroopan laajuisen synnynnäisesti sydänvikaisten kattojärjestön ECHDOn (European Congenital Heart Disease Organisation) sekä synnynnäisesti sydänvikaisten aikuisten Euroopan laajuisesen työryhmän ECHG:n (European Congenital Heart Group) toimintaan.

Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestää yhteistyössä muiden Pohjoismaisten sisarjärjestöjen kanssa vuosittain Pohjoismaisen sydännuorten leirin, joka on saavuttanut suuren suosion sydännuorten keskuudessa. Sydänlapset ja -aikuiset ry on lisäksi järjestänyt kahdesti synnynnäisesti sydänvikaisten aikuisten kansainvälisen EuroHearts-konferenssin Suomessa sekä lähettänyt edustusta muiden maiden järjestämiin vastaaviin konferensseihin. Muita yhteistyön tuloksina syntyneitä tuotoksia ovat muun muassa erilaiset tiedotusmateriaalit, joista esimerkkinä mainittakoon Sydänlapsesta aikuiseksi -kirja, jonka esikuvana on aikanaan ollut Ruotsin organisaation Hjärtebarnsboken sekä yhdistyksen sydännuorten ja -aikuisten valtakunnallisen ryhmän Synjan perustaminen.

Alla olevista linkeistä pääset Pohjoismaisten sisarjärestöjemme sivuille.

IslantiNorjaNorja, sydänaikuisetRuotsi

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot