Hyppää sisältöön
Etusivu / Aluetoiminta / Menneitä ja tulevia tapahtumia Turun alueella

Menneitä ja tulevia tapahtumia Turun alueella

Turun alueosaston kesän kalenteriin kuului Huvimaa festit, jo perinteeksi muodostunut kesäteatteri vierailut sekä retki Ahvenanmaalle.

Katja Laine
Julkaistu 2.10.2024
Kuva: Sarita Laari

Turun alueosaston kesäkausi aloitettiin Kupittaan puistossa järjestetyillä Huvimaa Festeillä, jonne tuli mukavasti osallistujia myös eri puolilta Suomea. Perinteisesti Turun alueosaston kesäkauden tapahtumakalenteriin ovat kuuluneet kesäteatterit.  Niin myös tänä vuonna ja teatteria käytiinkin katsomassa kolmesti; Kolmea iloista rosvoa Vartiovuorella, Kultarantaa ja presidenttien elämää Naantalissa ja Soitellen someen -esitystä Ruissalossa. Kaikki esitykset olivat oikeinkin hyviä ja esityksiä päästiin katsomaan mukavassa säässä.

Visiitti Ahvenanmaalla 

Tänä vuonna alueosaston kesäretki järjestettiin 23.–25.8. Ahvenanmaan Käringsundiin, jonne osallistui kaikkiaan kolmisenkymmentä henkeä ja 10 sydänperhettä. Mukana oli niin sydänlasten perheitä kuin sydänaikuisia perheineen. Matkaan startattiin uudenkarheilla Finnlinesin aluksilla Naantalista Långnäsiin ja samaa reittiä takaisin; mennessä matka taitettiin FinnSiriuksella ja takaisin tultiin FinnCanopuksella. Laivojen konsepti poikkeaa hieman perinteisistä ruotsinlaivoista, mutta molemmilta laivoilta löytyy monipuoliset palvelut, maittavaa ruokaa moneen makuun sekä ostosmahdollisuuksia kilpailukykyiseen hintaan. Lämmin suositus ja varsin hyvä vaihtoehto matkaamiseen! 

Långnäsiin rantauduttuamme karavaani matkasi tutustumiskäynnille Taffelin tehtaille, jotka iloksemme joustivat hieman aukioloajoissa, ja ottivat meidät vastaan hieman poikkeukselliseen aikaan. Saimme kuulla ja nähdä miten perunat kulkevat pelloilta kauppoihin ja sieltä sitten herkkuhetkiimme. Tiesitkö muuten, että yhden perunalastupussin tekemiseen menee kilo perunaa? Taffelilta suunnattiin kohti viikonlopun tukikohtaa Käringsund Resortia, jossa oli käynnissä iso triathlontapahtuma. Kilpailussa ja kisailijoissa riitti meillä ihmettelemistä. Reissun ruokahuolto oli hoidettu osallistujien kannalta kätevästi, pääsimme valmiiseen pöytään eikä kenenkään tarvinnut huolehtia ruuanlaitosta. Lauantaina ohjelmassa oli visiittiä Bomarsundin raunioilla ja vierailukeskuksessa, Smackbyssa, Kastelholmassa, Stalhagenissa ja Maarianhaminan keskustassa – osa retkeili ja näki omatoimisesti vieläkin enemmän. Iltapäivällä otettiin vielä minigolf-turnaus, kisailtiin mölkyssä sekä käytiin uimassa ja saunassa. Käringsund Resortilla on varsin monipuolisesti mahdollisuuksia toteuttaa yhteisohjelmaakin.

Kaikkiaan reissu oli oikein mukava ja onnistunut. Ja seura luonnollisesti parasta mahdollista – kiitos kaikille osallistujille ja erityisesti Finnlinesille, Taffelille ja Käringsund Resortille, jotka osaltaan myötävaikuttivat viikonlopun onnistumiseen. Ahvenanmaa on hieno paikka pienelle irtiotolle arjesta ja tarjoaa monipuolisesti tekemistä ja nähtävää kaikenikäisille!

Paljon tapahtumia syyskaudessa

Turun alueosasto on suunnitellut paljon tapahtumia tulevaan syyskauteen. Syksyn myötä käynnistyvät Lehmusvalkaman maksuttomat uintivuorot, lajikokeiluina on tulossa ilmajoogaa, keilausta, twerkkiä sekä vesijumppaa. Ohjelmassa on myös opastettu kulttuurikävely, vertaistärskyt HopLopissa, tutustumista Kakolaan, vuosikokousta, kummituskierros Louhisaaren kartanossa sekä muutama teatterinäytös niin lapsille kuin vanhemmillekin. Sekä luonnollisesti myös koko perheen pikkujoulut. Paljon on siis luvassa ja vielä ehkä keksitään jotakin muuta näiden lisäksi. Lisätietoja Turun alueosaston tapahtumista löydät viimeisestä jäsenkirjeestä sekä kotisivuilta. Tervetuloa mukaan!

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot