Hyppää sisältöön
Etusivu / Synja / Elämysleiri 17.-21.7.2023

Sydänperheiden elämysleiri tarjoaa osallistujilleen ainutlaatuisia ja hienoja kokemuksia yhdessä muiden sydänperheiden kanssa. Leiripaikkana on Metsäkartanon nuorisokeskus, joka sijaitsee Rautavaaralla keskellä kaunista ja puhdasta erämaaluontoa Ylä-Keyritty -järven rannalla. Metsäkartano sijaitsee niemen kärjessä, joten uimavedet ovat lähellä. Matala hiekkaranta sopii lapsiperheille erityisen hyvin. Ympäristössä on runsaasti patikkareittejä ja Metsäkartanon alueella on paljon aktiviteetteja vapaa-ajanviettoa varten. 

Leirin tavoite

Elämysleirin tavoitteena on tarjota erityisesti sydänlapsille mahdollisuus löytää erilaisten elämysten kautta itsestään uusia puolia ja  vahvuuksia  sekä saada onnistumisen kokemuksia. Sydänlapset, ja myös vanhemmat, tulevat huomaamaan, että sydänviasta huolimatta voi ja pystyy tekemään monia hauskoja asioita. Leirin tavoitteena on tarjota mahdollisuus perheen yhdessäololle ja mielekkäälle yhdessä tekemiselle. 

Ohjelma

Elämysleirin ohjelma on huomattavasti vapaamuotoisempaa kuin sydänlasten perhekurssin ohjelma. Tällä leirillä ei ole luentoja, mutta muunlaista tekemistä on paljon ja ohjattuun toimintaan edellytetään osallistumista! Leirillä ei ole lastenhoitoa, vaan koko leirin ajan perheenjäsenet ovat yhdessä ja pääsevät näin kannustamaan ja auttamaan toisiaan selviytymään haastavissa, mutta hauskoissa tehtävissä. Muiden sydänperheiden tapaaminen ja vertaistuki on isossa roolissa tällä leirillä. Illanvietot tarjoavatkin tilaisuuden kokemusten jakamiseen. Ohjelmassa on uusien asioiden kokeilemista ja leikkimielisiä kisailuja. Iloinen tunnelma saa varmasti kaikki viihtymään! 

Kenelle?

Elämysleiri on tarkoitettu erityisesti kouluikää lähestyvien (yli 5-vuotiaiden) sydänlasten perheille sekä niille perheille, jotka ovat jo aiemmin osallistuneet yhdistyksen kursseille tai Kelan sopeutumisvalmennuskursseille. Tämä leiri ei siis ole tarkoitettu ihan pienimmille sydänlapsille, mutta pienemmät sisarukset ovat tervetulleita leirille, vaikka heitä ei ohjelmassa kaikilta osin kyetä huomioimaan. Myös sydänaikuiset perheineen voivat osallistua elämysleirille. 

Hinta

Leirin omavastuu on yhdistyksen jäsenperheille 125 euroa / aikuinen ja 15 vuotta täyttänyt lapsi sekä 50 euroa / 4-14-vuotias lapsi. Jäsenistön ulkopuolisilta omavastuu on 350 euroa / aikuinen ja 15 vuotta täyttänyt lapsi sekä 250 euroa / 4-14-vuotiailta lapsi. Sydänlapsilta omavastuuta ei peritä, yli 15-vuotiaielta sydänvikaisilta hinta on  75 euroa. Omavastuu pitää sisällään leirin majoituksen täysihoidolla sekä ohjelman. Matkakulut jäävät osallistujien itsensä maksettavaksi.   

Valintakriteerit 

Elämysleirin osallistujat valitaan sosiaalisin ja terveydellisin perustein yhdistyksen moniammatillisen kuntoutustyöryhmän toimesta. Valinnoissa etusijalla ovat ne osallistujat, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet vastaavalle leirille sekä perheet, joissa sydänlapsi tai muut lapset ovat lähellä kouluikää. 

Haku leirille

Leirille haetaan täyttämällä ilmoittautumislomake huolellisesti. Liitteitä ei tarvita, omat perustelut leirin tarpeellisuudesta perheelle ovat tärkeät. Hakuaika leirille päättyy 28.2.2023.

Hae leirille

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot