Hyppää sisältöön
Etusivu / Synja / Sydännuorten leiri 26.6.-1.7.2023

Sydännuorten leiri järjestetään Tampereella Varalan urheiluopistolla, jossa on hyväksi havaittu palvelu ja tarjolla toiminnan täyteisiä päiviä sydännuorille. Varala on lunastanut sille asetetut odotukset leiripaikkana useana vuonna paremmin kuin hyvin ja mahdollisuuksia monenlaiseen tekemiseen on Varalassa on paljon! Leirillä hyödynnetään omien ohjaajiemme lisäksi Varalan ammattitaitoisten ohjaajien osaamista. Urheiluopiston monipuoliset ohjelmapalvelut ja liikuntamahdollisuudet tarjoavat oivat puitteet vaikka mihin! Niin hauskaa on leirillä, että useat sydännuoret hakevat uudelleen nuorten leirille seuraavinakin vuosina. 

Leirin tavoite

Leirin tavoitteena on parantaa nuorten sosiaalista toimintakykyä ja tukea sydännuoren itsenäistymistä. Leirillä annetaan realistista tietoa osallistujien sydänvioista ja niiden aiheuttamista rajoituksista. Keskeisenä tavoitteena onkin auttaa nuorta ymmärtämään oman sydänvikansa vaikutukset elämään, ottamaan vastuuta oman sairauden hoidosta ja omasta hyvinvoinnista. Lisäksi tavoitteena on lisätä nuorten voimavaroja ja tarjota selviytymistaitoja koulussa, liikkumisessa ja arkipäivän jaksamisessa. 

Ohjelma

Ohjelmassa on monien elämysten lisäksi asiantuntijaluentoja sydänvikojen hoidosta, ammatinvalinnasta, liikunnasta, ravitsemuksesta ja voimavaroista.  Luentojen lisäksi pidetään hauskaa yhdessä erilaisten aktiviteettien parissa. Leirin aikana nuoret pääsevät kokeilemaan ja oppimaan uusia taitoja vaikkapa melonnassa, korikiipeilyssä tai jousiammunnassa. Vertaistuki on tärkeässä roolissa ja yhdessä tekemisen avulla nuoria kannustetaan luomaan kontakteja, jotka saattavat johtaa pidempäänkin ystävyyteen. Leirillä nuoret saavat myös tietoa yhdistyksen nuorten toiminnasta. 

Valintakriteerit

Sydännuorten leirin osallistujat valitaan sosiaalisin ja terveydellisin perustein yhdistyksen moniammatillisen kuntoutustyöryhmän toimesta. Ensisijaisena valinnan kriteerinä on nuoren kuntoutumisen tarve, johon vaikuttavat nuoren sydändiagnoosin ja sairauden tilan lisäksi esimerkiksi tulevat leikkaukset, mahdolliset tulevat toimenpiteet sekä tuen tarve. Etusijalla ovat ne nuoret, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet vastaavantyyppiselle kurssille/leirille. Aiempi osallistuminen ei ole este uudelle leirihaulle ja valinnalle. Leirille valitaan 16 sydännuorta ikähaarukassa 12–16 vuotta.

Hinta

Leirin omavastuu on 100 euroa ja omavastuu pitää sisällään leirin ohjelman ja täysihoidon.  Leiriläinen vastaa itse matkakustannuksistaan. Leirin aikana mahdolliset kuljetukset sisältyvät hintaan.

 

Ilmoittaudu mukaan

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot