Hyppää sisältöön
Etusivu / Aluetoiminta / Kaakkois-Suomessa sydänkahveilla leikin riemua ja vertaistuen voimaa

Kaakkois-Suomessa sydänkahveilla leikin riemua ja vertaistuen voimaa

Sydänlasten viikon kunniaksi Kaakkois-Suomessa kahviteltiin 17.2.2024 kolmella paikkakunnalla: Lappeenrannassa, Kouvolassa ja Kotkassa.

Heidi Kiikka, Kata Tuohimäki, Stiina Kiiveri
Julkaistu 15.5.2024
kuva: Heidi Kiikka

Kuva: Kata Tuohimäki

Helmikuussa alueosastossa päätettiin pistää pikaisella aikataululla pystyyn kahvihetki vertaistuen merkeissä kaikilla alueen kolmella suurimmalla paikkakunnalla: Lappeenrannassa, Kouvolassa ja Kotkassa. Sydänlasten viikon kunniaksi tapahtumat haluttiin järjestää mahdollisimman pian ja päivämääräksi valikoitui lauantai 17.2.2024.

Kaakkois-Suomen alueosaston haasteena on ollut se, että pitkät matkat nostavat laajalla maantieteellisellä alueella usein kynnystä osallistua tapahtumiin. Usean eri tapahtuman järjestäminen kannatti, sillä kaikkiin sydänkahvitteluihin saatiin väkeä ja mukana oli niin sydänlapsia, sydännuoria, sydänaikuisia kuin sydänlasten vanhempiakin. Tapahtumat tavoittivat ilahduttavasti myös aivan uusia sydänperheitä – saatiinpa uusia alueaktiivejakin mukaan toimintaan. Sydänkahvittelut onnistuivat hyvin tavoittamaan perheitä, joten alueella on tarkoitus järjestää vastaavia vertaistukihetkiä jatkossakin.

Lappeenrannassa tarinoitiin nauraen ja kyyneliä silmäkulmassa

Lappeenrannassa kokoonnuttiin Sydänlasten viikon kunniaksi Kahvila Luovuteen 17.2.2024. Vaikka tiet tulvivat ja osa teistä oli tulvien vuoksi suljettukin, perille löysi neljä sydänperhettä, joista kaikkiaan kolme oli aivan uusia. 

Pullat ja mehut maistuivat, kun kerrottiin tarinoitamme toisinaan kyynelten tullessa silmäkulmiin, toisinaan naurunremakan täyttäessä koko kahvilan. Lapsille kerrottiin muun muassa kesän tulevista leireistä, ja muutama perhe aikookin niille hakea. Toivomus tuli, että tällaisia kahvitteluja järjestettäisi joskus toistekin. 

Leikin riemua, kiipeilemistä ja kuulumisten vaihtoa Kouvolassa 

Kouvolassa vertaiskahviteltiin Sydänlasten viikon kunniaksi lauantaina 17.2.2024 Kymen paviljongilla. Kahvitteluihin osallistui kolme kouvolalaista sydänlasten perhettä, sydänlapsia paikalla oli yhteensä seitsemän. Lasten iät kohtasivat hyvin yhteisiin leikkeihin ja Kymen paviljonki tarjosi lapsille viihtyisän leikkipaikan aikuisten jutellessa. Tapasimme tällä kokoonpanolla viimeksi syksyllä 2023 ja nyt oli todella mukava päästä vaihtamaan kuulumisia yhteisöllisissä tunnelmissa. 

Merisydän Cafe kutsui uusiin kohtaamisiin Kotkassa 

Eteläisen Kymenlaakson sydänperheille suunnatut sydänkahvit järjestettiin 17.2.2024 Merisydän Cafessa Kotkassa. Kokoonnuimme varsin pienellä joukolla, mutta kuten yhdistyksessä on usein todettukin, osallistujamääriä ei kannata tuijottaa – tärkeintä on, että tavoitimme yhden uuden sydänperheen. Yhteinen asia yhdistää ja sydänäideillä löytyi keskusteltavaa, ja sydännuori pystyi kertomaan omia kokemuksistaan. Vertaistuki pääsi siis vauhtiin Kotkassakin ja iloksemme saimme samalla uuden alueaktiivin. Mitähän tässä vielä keksitäänkään… 

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot