Hyppää sisältöön
Silja Puhakka
Julkaistu 14.2.2021
Päivitetty 20.1.2022

Yhden kirpeän talvisen viikon ajaksi valtasimme Tampereen keskustassa sijaitsevan Koskipuiston lumisen maiseman sydämellisellä asiallamme. Sadat huopaiset sydämet heiluivat hiljaa tuulessa, kylpien auringossa ja kuurassa kertomassa vuosittain syntyvistä sydänlapsistamme. Illan hämärässä puisto näyttäytyi vieläkin kauniimpana puihin ripustettujen lyhtyjen valaistessa lempeästi ja taustalla pauhaavan Tammerkosken kohistessa. Lyhdyt ja sydämin kehystetyt valokuvat muistuttivat meitä rakkaista sydänenkeleistä, joita läheiset äärettömästi kaipaavat ja me muutkin lämpimästi muistamme. 

Liikuttava tempaus pysäytti ohikulkijat 

Kuvat, lyhdyt ja polun varrelle ripustetut pienet tietotaulut houkuttelivat ohikulkijoita katsomaan lähemmäs, ottamaan valokuvia, pysähtymään ja pohtimaan. Viikon aikana puiden alle ja ympärille muodostui polkuja, jotka kertoivat, että täällä on käyty ja seisahduttu useaan kertaan. Puihin ilmestyi uusiakin sydämiä ja valokuvien luokse kynttilöitä. Tunnelma oli liikuttava, mutta samalla myös toiveikas. Sosiaalinen media täyttyi kauniista kuvista ja kommenteista, joita ihmiset jakoivat paikan päältä. Tämä onnistui yli odotusten, meidät on huomattu! 

Tampereen Koskipuistossa Sydänlasten viikon aikana toteutettu tempaus järjestettiin Heidi Forsellin sydänlapselleen järjestämän syntymäpäiväkeräyksen tuotoilla. Tapahtumassa haluttiin muistaa erityisesti sydänenkeleitämme sekä heidän läheisiään. Sekä tapahtuma että keräys oli omistettu läheisen ystäväperheen pienen sydänenkelin muistolle. 

Tempausta puuhattiin yhdessä Heidin läheisten sekä Tampereen seudun alueosaston kanssa. Satoja huopasydämiä olivat ystävien lisäksi leikkaamassa myös pienet koululaiset Eskon koululta Hausjärveltä, Kostian koululta Pälkäneeltä sekä päiväkotilaisia Kurikakulmasta Pirkkalasta.

Kiitos kaikille, jotka olitte mukana tätä toteuttamassa! 

 

Lue seuraavaksi