Hyppää sisältöön
Etusivu / Kurssitoiminta / Haku kesän 2023 kursseille ja leireille on alkanut

Talvi on vasta alkanut, mutta yhdistystoiminnassa suuntaamme katsetta jo ensi kesän kursseja kohti. Hakuaika kesän 2023 kurssille on käynnistynyt. Luvassa on jälleen monipuolinen kurssikesä, josta löytyy erilaisia kursseja ja leirejä niin sydänlapsille, sydännuorille kuin sydänvikaisten perheillekin.

Tiedolliseen tarpeeseen ja koko perheen sopeutumiseen lapsen pitkäaikaissairauteen vastaa sydänlasten perhekurssi, jossa asiantuntijat ovat luennoimassa sydänvikojen hoidosta ja muista sydänvikoihin liittyvistä aiheista. Perhekurssi on tarkoitettu erityisesti pienten sydänvikaisten lasten perheille ja kurssilla lapsille on omaa ohjattua ohjelmaa sillä aikaa kun aikuiset kuuntelevat asiantuntijoita.

Nuorten leirillä on mukavaa tekemistä ja elämyksiä 12-16-vuotiaille sydänvikaisille nuorille. Leiri tukee sydännuorten itsenäistymistä ja omaa vastuunottoa pitkäaikaissairautensa hoidosta. Leirillä on myös asiantuntijoita kertomassa sydänvian hoidosta ja esimerkiksi ammatinvalintaan liittyvistä kysymyksistä.

Elämysleiri on koko perheen kesäseikkailu Pohjois-Karjalaan, Rautavaaralle. Leirillä pääsee ylittämään itsensä erilaisten ohjelmien parissa rauhallisen luonnon keskellä Nuorisokeskus Metsäkartanon maisemissa. Leirillä ei ole luentoja vaan se keskittyy yhteiseen tekemiseen ja elämyksiin ja leirin kantavana teemana on vertaistuki samankaltaisessa elämäntilanteessa elävien perheiden kesken.

Sydänlapset sisaruksineen pääsevät kesäleirille Nuorisokeskus Marttisiin Virroille. Mukavan leiritekemisen myötä  lapset pääsevät harjoittelemaan itsenäistymistä sekä tutustumaan muihin sydänvikaisiin ja heidän sisaruksiinsa ja viettämään ikimuistoisen leirin yhdessä turvallisten ohjaajien kanssa.

Ensi kesänä Sydänlapset ja -aikuiset ry vastaa Pohjoismaisen leirin järjestelyistä Varalan urheiluopistolla Tampereella ja ottaa vastaan 14-18-vuotiaita sydännuoria Ruotsista, Norjasta ja Islannista. Tule mukaan viettämään ikimuistoinen leiri pohjoismaisten kavereiden seurassa. Leiriltä voit saada sydänystäviä ja samalla kielitaitokin karttuu hauskan kesälomatekemisen ohella.

Haku kursseille ja leireille on avoinna 1.12.2022-28.2.2023

Tutustu kursseihin

 

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot