Hyppää sisältöön
Etusivu / Aluetoiminta / Mennyttä Turun alueosastolla

Mennyttä Turun alueosastolla

Turun alueosaston alkuvuosi on ollut tapahtuman täyteinen ja sama tahti näyttää jatkuvan tulevinakin kuukausina. Tapahtumia on pyritty järjestämään vähintään muutama kuukaudessa monipuolisesti ”jokaiselle jotakin” -periaatteella.

Katja Laine
Julkaistu 15.5.2024
Kuva: Katja Laine

Alkuvuoden aikana olemme kokoontuneet vertaistärskyjen ja toiminnan suunnittelun merkeissä peräti kahdesti. Lajikokeilua ja yhdessä liikkumista on järjestetty Lehmusvalkaman uintien ja keilailupäivän lisäksi luonnollisesti koko perheen vertaisviikonlopun yhteydessä tammikuun lopussa Himoksella, jonne meitä kokoontui kahdeksan perhettä. Kolme rinnakkain ja osin yhdistettävää huvilaa osoittautuivat varsin toimivaksi majoitusratkaisuksi ”kolhoosillemme”. Sanonta ”sopu sijaa antaa” pätee myös Himoksella! Pitkän viikonlopun aikana ehdimme nauttia talvesta ja lumisista maisemista, laskettelurinteistä ja hiihtoladuista, luistelusta ja patikoinneista, saunan lämmöstä ja höyryävistä porealtaista, loistavasta seurasta, hyvistä keskusteluista sekä luonnollisesti myös maistuvasta ruuasta. Lisäksi jaettiin käsityötaitoja sekä kasvatettiin osallistujien älykkyysosamäärää tietokilpailukysymyksillä. Tosin niiden tuoma yleissivistys jäi todennäköisesti lyhytaikaiseksi iloksi… (toim.huom).  

Sydänlasten viikolla Turun Tuomiokirkon kupeessa sijaitseva Brahenpuisto koristeltiin jälleen lyhdyin ja sydämin. Myös kirjastosilta valaistiin asiaankuuluvasti punaiseksi ystävänpäivänä. Lisäksi sydänlasten viikon aikana tavattiin vertaisia yhteisen ruokailun ja jo aiemmin mainitun keilailun merkeissä. Kuluneeseen alkuvuoteen on lisäksi mahtunut HopLop-tapahtuma, tarinallinen tasting Turun kaupunginteatterissa sekä opastettu kävelykierros, jonka teemana tällä kertaa oli Vareksen kapakkakierros.  

 

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot