Hyppää sisältöön
Etusivu / Leirit / Sydänlasten ja sisarusten leiri 19.-22.7.2022
Julkaistu 19.7.2022
Päivitetty 8.11.2022
Aluetoimintaa kotieläintilalla

Tänä vuonna leiri järjestetään ensimmäistä kertaa Varalan urheiluopistolla. Varala on toiminut useiden kurssiemme tukikohtana ja se on palvellut tarpeitamme hyvin. Leirillä lapset saavat turvallisesti seikkailla kohti itsenäisyyttä ammattitaitoisten leiriohjaajien kanssa. Leirin aikana sydänlapset ja heidän sisaruksensa saavat kokeilla uusia ja tuttuja asioita yhdessä. Leirin ohjelmassa on lapsille iloista toimintaa ulkoilun, leikin ja uusien ystävien parissa!

Kenelle?

Sydänlasten ja sisarusten leirille voivat osallistua 8-13-vuotiaat sydänlapset joko yksin tai sisarusten kanssa. Jos sydänlapsella ei ole sopivan ikäistä sisarusta, voi leirille lähteä vaikka serkun tai muun läheisen ystävän kanssa. Leirin ikähaarukka on ohjeellinen. Leirille valitaan noin 30 lasta. Leirille osallistutaan ilman vanhempia turvallisesti leiriohjaajien kanssa. Leiri on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille.

Kustannukset

Leirin omavastuu on 50 euroa/lapsi ja se pitää sisällään leirin ohjelman ja täysihoidon.

Ohjelma

Leirillä osallistujat tutustuvat toisiin sydänlapsiin ja heidän sisaruksiin sekä yhdistyksen toimintaan. Leirin aikana lapset pääsevät kokeilemaan uusia asioita ja hieman myös haastamaan itseään ja siten näkemään, että sydänviasta huolimatta voi tehdä paljon erilaisia jännittäviä asioita! Lapset pääsevät helposti leikkien ja muun ohjelman parissa luomaan vertaiskontakteja, mikä on tärkeää sydänlasten lisäksi heidän sisaruksilleen. Leirin aikana puhutaan sydänvioista ja niihin liittyvistä asioista lasten ehdoilla. Sydänasiat kulkevat toiminnan rinnalla koko leirin ajan, mutta yksityiskohtaisemmin niistä puhutaan vain, jos lapset itse osoittavat ohjaajille haluavansa keskustella aiheesta. Leiri ei sisällä luentoja vaan ohjelma on enemmän toiminnallinen ja sitä muokataan vielä leirin aikanakin lasten toiveiden mukaisesti.

Leirin tavoite

Leirillä on tavoitteena tarjota sydänlapsille ja heidän sisarilleen uusia, itsetuntoa vahvistavia kokemuksia. Lapset pääsevät helposti leikkien ja muun ohjelman parissa luomaan vertaiskontakteja, mikä on tärkeää sydänlasten lisäksi heidän sisarilleen. Myös he kaipaavat tietoa ja tukea sopeutuakseen sisarensa pitkäaikaissairauteen. Lapsille on tärkeää tutustua toisiin sydänvikaisiin ja heidän sisaruksiin sekä tehdä kivoja asioita yhdessä. Tällä leirillä saakin nauttia kesälomasta täysin rinnoin!

Hakeminen leirille

Leirille haetaan sähköisellä lomakkeella viimeistään 28.2.2022. Liitteeksi tarvitaan viimeisin hoitokertomus, jonka voi liittää sähköiseen hakemukseen tai sen voi toimittaa yhdistyksen toimistolle sähköpostitse tai postitse ennen hakuajan päättymistä. Kuntoutustyöryhmän tekemistä valinnoista ilmoitetaan hakijoille huhtikuussa.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Valintakriteerit

Etusijalla ovat ne lapset, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet vastaavantyyppiselle leirille. Aikaisempi osallistuminen ei kuitenkaan ole este leirille hakeutumiselle, jolloin valinta perustuu hakijoiden omiin perusteluihin osallistumiselle (tarveharkinta). Leirin ikähaarukka on ohjeellinen ja tarvittaessa kuntoutustyöryhmä käyttää harkintaa leiriläisten valinnassa, jos se on perusteltua.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot