Hyppää sisältöön
Etusivu / Leirit / Sydänlasten perhekurssi 10.-14.6.2024

Yhdistyksen kesän kurssit aloittaa STEAn rahoittama Sydänlasten perhekurssi, joka on tarkoitettu 115-vuotiaiden sydänvikaisten lasten perheille, joissa sydänlapsi odottaa leikkausta tai muuta toimenpidettä tai on jo leikattu tai sydänvika aiheuttaa muuten haasteita elämään. Sydänlasten perhekurssi järjestetään Porissa Virkistyshotelli Yyterissä  ainutlaatuisen ja upean maiseman keskellä. Yyterin kaunis ja monipuolinen luonto tekee taatusti vaikutuksen! Suomen oloissa vertaansa vailla oleva upea hiekkaranta avautuu kylpyhotellin takana ja niin metsät kuin dyynitkin tarjoavat vaihtelua perhekurssin osallistujille. 

Kurssin tavoite

Kurssin tavoitteena on antaa perheille monipuolisesti tietoa sydänvioista ja niiden hoidosta sekä muuta aiheeseen liittyvää tietoa. Lisäksi tavoitteena on helpottaa perheiden selviytymistä lapsen pitkäaikaissairauden kuormittavassa elämäntilanteessa ja vahvistaa sydänlapsen ja hänen perheensä edellytyksiä mahdollisimman täysipainoiseen elämään. Kurssin yksi keskeisimmistä painopisteistä on vertaistuessa ja mahdollisuudessa luoda vertaiskontakteja sekä asioiden jakamisessa muiden vastaavan kokeneiden kanssa.   

Ohjelma

Kurssin ohjelma on tiivis ja päivien aikana vanhemmille on monia asiantuntijaluentoja liittyen sydänvikoihin, perheiden arjessa jaksamiseen ja elämänhallintaan, kuten lääketieteellinen hoito, kuntoutus, ravitsemus, sosiaaliturva, päivähoito ja koulu, parisuhde ja voimavarat. Sydänlapselle ja hänen perheelleen tärkeää tietoa ovat jakamassa mm. kirurgi, kardiologi, psykologi ja muut sydänasioiden kanssa tekemisissä olevat alansa ammattilaiset. Kurssilla saadaan kuulla myös sydännuoren tai -aikuisen kokemuksia ja usein myös sydänlapsen sisarukselle on varattu oma puheenvuoro. Aikaa varataan aina myös vanhempien keskusteluille sekä kysymyksille.

Kurssin aikana on keskustelutilaisuuksia, ryhmätöitä ja ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa. Jo hakuvaiheessa on hyvä tiedostaa, että kurssin luennot kuuluvat ohjelmaan ja niille tulee osallistua. Vapaa-ajan ohjelmaan perheet voivat osallistua valintansa mukaan. Aikuisten luentojen ajan lapset ovat turvallisesti lastenhoitajien kanssa ja heille järjestetään mukavaa ohjelmaa ikä- ja kehitystason mukaisesti. Lapset jaetaan pienryhmiin ikänsä mukaan ja alle 2-vuotiaille lapsille pyritään järjestämään oma hoitaja. 

Hinta

Kurssilla majoitutaan perhekoon mukaisissa hotellihuoneissa ja hintaan sisältyy täysihoito. Kurssin omavastuu on 100 euroa aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä lapsilta, alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta. Matkakulut jäävät osallistujien itsensä maksettavaksi. 

Valintakriteerit 

Perhekurssilla ensisijaisena valinnan kriteerinä on perheen sosiaaliset ja terveydelliset perusteet, johon vaikuttavat lapsen diagnoosin ja sairauden tilan lisäksi esimerkiksi tulevat leikkaukset ja/tai toimenpiteet sekä tuen tarve. Etusijalla ovat ne perheet, jotka eivät aiemmin ole osallistuneet vastaavalle kurssille. Valinnasta vastaa yhdistyksen moniammatillinen kuntoutustyöryhmä.

Hakeminen kurssille

Hakemuksen liitteeksi tarvitaan viimeisin hoitopalaute. Kurssivalinnoista tiedotetaan huhtikuun aikana.
Hae kurssille täyttämällä ilmoittautumislomake huolellisesti 29.2.2024 mennessä.

Hae mukaan

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot