Hyppää sisältöön
Etusivu / Aluetoiminta / Terveissi Turust!

Turun alueosaston kesäkauteen on mahtunut monenlaisia tapahtumia. Toukokuussa käytiin pienellä porukalla purkamassa patoutumia Rageroomissa sekä treffattiin aurinkoisen, mutta tuulisen sään vallitessa Ruissalon kansanpuistossa makkaranpaiston ja reippailun merkeissä.

Kesäteatterit ovat perinteisesti kuuluneet Turun alueosaston kesäohjelmistoon ja tänä kesänä käytiin katsomassa peräti kolme eri esitystä. Kesäkuussa kävimme katsomassa Turun Linnateatterin huippuhauskaa ”Haluatko turkulaiseksi?” -esitystä Ruissalon telakalla, jossa etsittiin ”aurajohevalaisia” – niitä taisi loppujen lopuksi löytyä täysi salillinen. Muutamaa paimiolaista ja tamperelaista lukuun ottamatta! Nauruhermot stimuloineen esityksen jälkeen osa osallistujista kävi vielä yhdessä syömässä ehkä hieman turhankin helteisellä terassilla. Kesäkuussa ennätimme myös katsastamaan Vartiovuoden kesäteatterin koko perheelle suunnatun klassikkoesityksen ”Ronja Ryövärintytär”, joka oli myös todella hyvin tehty esitys ja paikka paikoin vähän jännäkin. Heinäkuussa käytiin vielä Naantalin Emma-teatterissa katsomassa yksityisetsivä Vareksen seikkailuja. Huumorin sävyttämä esitys oli hieman erilainen mitä ehkä lähtökohtaisesti odotimme, mutta kaikki näyttelijät yltivät huikeisiin roolisuorituksiin ja esitys kokonaisuudessaan hyvä.

 

Saaristoretkellä Kasnäsissä

Kesäkauden huipennuksena suuntasimme lähes 40 henkilön voimin viikonloppuretkelle Kasnäsin Kylpylään. Kasnäsin Kylpylä tarjosi mitä parhaimmat puitteet viikonlopulle säänkin juuri sopivasti kirkastuessa meidän saapuessa paikalle. Kylpylän maittava päivällispöytä veti kyllä vertoja parhaimmillekin noutopöydille! Viikonlopun ohjelmaan mahtui kylpylässä nautiskelua, hyviä keskusteluja ja rentoa yhdessä oloa. Lisäksi teimme retken laivalla Rosalan viikinkikylään, jossa opastetun kierroksen jälkeen nautimme maittavat lohisopat. Viikinkikylästä matkaa jatkettiin Bengtskärin majakalle, jossa opas kertoi majakan rakentamisesta ja sen vaiherikkaasta historiasta. Opastuksen jälkeen tutustuimme majakkasaareen omaan tahtiin, jossa oli paljon nähtävää. Monille ikimuistoisin kokemus – ja osalle myös saavutus – oli kivuta majakan 252 porrasaskelmaa huipulle ja ihailla sieltä upeata merimaisemaa. Kokonaisuudessaan retki oli tosi onnistunut ja Kasnäs vierailun arvoinen paikka!

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot