Hyppää sisältöön
Etusivu / Synja / Vertaistapaaminen Kolilla 31.8.-3.9.2023

Tule voimaantumaan Kolin maisemiin!

Kolin jylhät kansallismaisemat kutsuvat sydänlasten vanhempia sekä sydänaikuisia läheisineen yhteiselle vertaistapaamiselle alkusyksystä. Tapaamisen teemana on luonnossa liikkumisen ja elämyksellisten kokemusten lisäksi hyvinvointi ja voimavarat. Kuule siis Kolin kutsu ja ilmoittaudu mukaan!

Vertaisviikonlopun tavoite

Yhdistyksen tapahtumien tarkoituksena on edesauttaa pitkäaikaissairaiden sekä heidän läheistensä yleistä toimintakykyä ja elämänhallintaa sekä antaa voimavaroja arkeen. On tärkeää, että luomme onnistumisen kokemuksia ja tilaisuuksia päästää edes hetkeksi irti arjen pyörteistä ja nauttia asioista ympärillämme.

Voimaa vertaisista -tapaamisen teemana on hyvinvointi ja luonnossa liikkuminen. Tapaamisen yhtenä keskeisenä tavoitteena on tarjota vertaistoimintaa ja kannustaa liikuntaan sekä antaa voimavaroja arkeen, joita toivottavasti saadaan viikonlopusta monin eri keinoin.

Voimaa liikunnasta ja luonnosta

Tapaamisen ohjelmaan kuuluu muun muassa ohjattua vaellusta ja reittivalinnoissa huomioidaan mahdollinen alentunut suorituskyky. Riittävä peruskunto osallistujilla tulee kuitenkin olla, jotta vaellukselle osallistuminen on mahdollista. Arvioithan liikuntakykysi siis realistisesti. Ohjelmassa on myös muutamia vaihtoehtoisia ohjelmia, joista voi valita oman kuntonsa ja mieltymystensä mukaan sopivimman ohjelmakokonaisuuden. Valittavissa voi olla kaikille yhteisen lyhyen vaelluksen lisäksi issikka-vaellusta, mönkkärisafaria, pidempi vaellus sekä melontaa. Valittavissa olevat ohjelmaosuudet varmistuvat vasta lähempänä tapahtumaa, mutta omia toiveita kysytään jo ilmoittautumisten yhteydessä. Viikonlopun ohjelmassa on varattu aikaa myös rauhoittumiselle sekä ryhmäkeskusteluille.

Milloin

Voimaa vertaisista tapaaminen järjestetään pidennettynä viikonloppuna torstaista sunnuntaihin 31.8.-3.9.2022.

Kenelle

Tapaamiselle ovat tervetulleita sydänlasten vanhemmat ja sydänaikuiset läheisineen. Osallistuakseen ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen, mutta jäsenille hinta on edullisempi. Etusijalla osallistujavalinnoissa ovat ne, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet tämän tyyppisiin tapahtumiin. Pyydämme vapaamuotoisia perusteluja ilmoittautumisen yhteydessä, miksi juuri teidän tulisi päästä tapaamiselle. Paikat tullaan arpomaan, mikäli hakemuksia tulee poikkeuksellisen paljon ja valintaa on mahdotonta tehdä muiden valintaperusteiden pohjalta oikeudenmukaisesti.

Paikkoja tapaamiselle on kaikkiaan noin 20 hengelle. Majoitus tapahtuu paritalossa, joissa identtisissä huoneistoissa on neljä erillistä makuuhuonetta. Riippuen hakijamäärästä ja osallistujista, osa majoituksesta utlee tapahtumaan ns. jaetuissa huoneissa nais-/miespaikoin. Muutoin tilat ovat yhteiskäytössä.

Hinta

Omavastuu tapaamiselle on yhdistyksen jäsenille 150 euroa per henkilö ja ei-jäsenille 300 euroa henkilöltä. Omavastuu pitää sisällään tapahtuman ohjatun ohjelman, majoituksen sekä kotiruokatyyppiset ruokailut. Huomioithan, että osasta ohjelmaosuuksista voi tulla osallistujille osallistumismaksun lisäksi erillinen ohjelmamaksu.

Tule mukaan!

Luvassa on varmasti ainutlaatuinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on etsiä, löytää, haastaa itseänsä ja voimaantua! Kun samaan pakettiin kuuluu vielä liikuntaa, luontoa, elämyksiä ja vertaistukea, on sitä varmasti vaikea vastustaa!

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 16.7.

Ilmoittaudu mukaan

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot