Hyppää sisältöön
Etusivu / Leirit / Sydänlasten ja sisarusten leiri 10.-13.7.2024

Sydänlapset sisaruksineen tai ystävineen saavat turvallisesti seikkailla kohti itsenäisyyttä ilman vanhempia ammattitaitoisten, sydänlapsia tuntevien leiriohjaajien kanssa. Leirin aikana osallistujat saavat kokeilla uusia ja tuttuja asioita yhdessä. Leirin ohjelmassa on iloista toimintaa ulkoilun, leikin ja uusien ystävien parissa! Tänä vuonna Sydänlasten ja sisarusten leiri järjestetään liikuntakeskus Pajulahdessa Nastolassa. 

Sydänlasten ja sisarusten leirille voivat osallistua 8–13-vuotiaat sydänlapset joko yksin tai sisarusten kanssa. Jos sydänlapsella ei ole sopivan ikäistä sisarusta, voi leirille hakea, vaikka serkun tai hyvän ystävän kanssa. Aiemmin leirillä olleet hakeutuvat usein leirille uudelleen, joten leiri on taatusti hieno kokemus niin sydänlapselle itselleen kuin hänen sisaruksilleenkin! Lapsille on ollut tärkeää tutustua toisiin sydänvikaisiin ja heidän sisaruksiinsa sekä tehdä kivoja asioita yhdessä. Tällä leirillä saakin nauttia kesälomasta täysin rinnoin! 

Leirin tavoite

Leirin tavoitteena on tarjota sydänlapsille ja heidän sisaruksilleen uusia, itsetuntoa vahvistavia kokemuksia. Leirillä osallistujat tutustuvat toisiin sydänlapsiin ja heidän sisaruksiinsa sekä yhdistyksen toimintaan. Leirin aikana lapset pääsevät kokeilemaan uusia asioita ja hieman myös haastamaan itseään ja siten näkemään, että sydänviasta huolimatta voi tehdä paljon erilaisia jännittäviä asioita!  

Lapset pääsevät helposti leikkien ja muun ohjelman parissa luomaan vertaiskontakteja, mikä on tärkeää sydänlasten lisäksi heidän sisaruksilleen. Myös he kaipaavat tietoa ja tukea sopeutuakseen sisaruksensa pitkäaikaissairauteen. Leirin aikana puhutaan sydänvioista ja niihin liittyvistä asioista lasten ehdoilla. Sydänasiat kulkevat toiminnan rinnalla koko leirin ajan, mutta yksityiskohtaisemmin niistä puhutaan vain, jos lapset itse osoittavat ohjaajille haluavansa keskustella aiheesta. Sydänlasten ja sisarusten leiri ei sisällä luentoja vaan ohjelma on toiminnallinen ja sitä muokataan vielä leirin aikanakin lasten toiveiden mukaisesti. 

Hinta

Leirin omavastuuhinta on jäseniltä 75 euroa / sydänlapsi tai sisarus ja jäsenistön ulkopuolisilta omavastuuhinta on 150 euroa / sydänlapsi tai sisarus.  Omavastuuhinta pitää sisällään leirin ohjelman ja täysihoidon. 

Valintakriteerit

Sydänlasten ja sisarusten leirin osallistujat valitaan sosiaalisin ja terveydellisin perustein yhdistyksen moniammatillisen kuntoutustyöryhmän toimesta. Etusijalla ovat ne lapset, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet vastaavantyyppiselle leirille. Leirille valitaan noin 30 lasta. Leirin ikähaarukka on ohjeellinen ja tarvittaessa kuntoutustyöryhmä käyttää harkintaa leiriläisten valinnassa, jos se on perusteltua.

Haku

Leirille haetaan täyttämällä ilmoittautumislomake huolellisesti 29.2.2024 mennessä. Osallistujavalinnoista ilmoitetaan huhtikuun aikana.

Hae mukaan

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot