Hyppää sisältöön
Etusivu / Synja / Vertaistapaaminen Kolilla 1.-4.9.2022

Tule voimaantumaan Kolin maisemiin!

Kolin jylhät kansallismaisemat kutsuvat sydänlasten vanhempia sekä sydänaikuisia läheisineen yhteiselle vertaistapaamiselle alkusyksystä. Tänä vuonna tapaamisen teemana luonnossa liikkumisen ja elämyksellisten kokemusten lisäksi hyvinvointi ja voimavarat. Kuule siis Kolin kutsu ja ilmoittaudu mukaan!

Vertaisviikonlopun tavoite

Yhdistyksen tapahtumien tarkoituksena on edesauttaa pitkäaikaissairaiden sekä heidän läheistensä yleistä toimintakykyä ja elämänhallintaa sekä antaa voimavaroja arkeen. On tärkeää, että luomme onnistumisen kokemuksia ja tilaisuuksia päästää edes hetkeksi irti arjen pyörteistä ja nauttia asioista ympärillämme.

Voimaa vertaisista -tapaamisen teemana on luonnossa liikkumisen ohella hyvinvointi ja voimavarat. Tapaamisen yhtenä keskeisenä tavoitteena on tarjota vertaistoimintaa ja kannustaa liikuntaan sekä antaa voimavaroja arkeen, joita toivottavasti saadaan viikonlopusta monin eri keinoin.

Voimaa liikunnasta ja luonnosta

Tapaamisen kantavana teemana on liikunta ja luonnossa liikkuminen. Ohjelmaan kuuluu muun muassa ohjattua vaellusta ja reittivalinnoissa huomioidaan mahdollinen alentunut suorituskyky. Peruskunto osallistujilla tulee kuitenkin olla, jotta vaellukselle osallistuminen on mahdollista. Arvioithan liikuntakykysi siis realistisesti. Ohjelmassa on myös muutamia vaihtoehtoisia ohjelmia, joista voi valita oman kuntonsa ja mieltymystensä mukaan sopivimman ohjelmakokonaisuuden. Valittavissa voi olla pidemmän ja lyhyemmän vaellusreitin ohella issikka-vaellusta, mönkkärisafaria sekä melontaa. Valittavissa olevat ohjelmaosuudet varmistuvat vasta lähempänä tapahtumaa, mutta omista toiveista voi halutessaan kertoa ilmoittautumisten yhteydessä. Viikonlopun ohjelmassa on varattu aikaa myös rauhoittumiselle sekä ryhmäkeskusteluille.

Milloin

Voimaa vertaisista tapaaminen järjestetään pidennettynä viikonloppuna torstaista sunnuntaihin 1.-4.9.2022. Paikkoja tapaamiselle on kaikkiaan noin 24 hengelle. Majoitus tapahtuu vierekkäisissä huviloissa, joissa kummassakin on kuusi erillistä makuuhuonetta. Muutoin tilat ovat yhteiskäytössä.

Kenelle

Tapaamiselle ovat tervetulleita sydänlasten vanhemmat ja sydänaikuiset läheisineen. Osallistuakseen ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen, mutta jäsenille hinta on edullisempi. Etusijalla osallistujavalinnoissa ovat ne, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet tämän tyyppisiin tapahtumiin. Pyydämme vapaamuotoisia perusteluja ilmoittautumisen yhteydessä, miksi juuri teidän tulisi päästä tapaamiselle. Paikat tullaan arpomaan, mikäli hakemuksia tulee poikkeuksellisen paljon ja valintaa on mahdotonta tehdä muiden valintaperusteiden pohjalta oikeudenmukaisesti.

Hinta

Omavastuu tapaamiselle on yhdistyksen jäsenille 100 euroa per henkilö ja ei-jäsenille 200 euroa henkilöltä. Omavastuu pitää sisällään tapahtuman ohjatun ohjelman, majoituksen sekä kotiruokatyyppiset ruokailut. Huomioithan, että osasta ohjelmaosuuksista voi tulla osallistujille osallistumismaksun lisäksi erillinen ohjelmamaksu.

Tule mukaan!

Luvassa on varmasti ainutlaatuinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on etsiä, löytää, haastaa itseänsä ja voimaantua! Kun samaan pakettiin kuuluu vielä liikuntaa, luontoa, elämyksiä ja vertaistukea, on sitä varmasti vaikea vastustaa!

Ilmoittautuminen on auki 17.7. asti.

Ilmoittautuminen

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot