Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänlasten viikko 2022 / Sydämiä puistoissa ja punaisena loistavia rakennuksia Sydänlasten viikolla

Sydänlasten viikko käynnistyy 7.2. jatkuen ystävänpäivään asti. Ystävänpäivänä 14.2. useat valtakunnan maamerkit ja kaupunkien merkittävät rakennukset loistavat punaisina Sydänlasten viikon ja ystävyyden kunniaksi. Osa maamerkeistä valaistaan koko Sydänlasten viikon ajan.

Useat kaupungit ja rakennukset ovat lähteneet mukaan yhdistyksen tempaukseen valaista kohteita punaisiksi Sydänlasten viikolla. Koko viikon ajan punaisina loistavia kohteita ovat Turun Kirjastonsilta, Ylistön silta Jyväskylässä sekä Elsan Ekopajan Saippuakahvila Heinolassa, jonka seinät saavat punaiset valosydänkoristelut.

Sydänlasten viikon päätteeksi 14.2. punaisen värin saavat Luhdan torni, Radiomastot ja Sibeliustalo Lahdessa, Sairaala Nova Jyväskylässä sekä Seppolan silta Jämsässä. Oulussa valaistaan kaupunginteatteri ja Oulun yliopistollinen sairaala. Helsingissä punaisina loistavat SkyWheel, Helsingin Kaupunginteatteri ja hotelli Scandic Park, Tampereella Kauppakeskus Ratina, Ratinan Lämpötalo, Näsinnneula, Sokos Hotel Torni sekä Scandic Tampere. Turussa Kirjastonsilta, Siilinjärvellä Kylpylä Fontanella ja Forssassa Seurakuntatalo osallistuvat valaisukampanjaan. Muita ystävänpäivänä punaisina loistavia kohteita ovat Scandic Pori, Kuopion kaupunginteatteri, Puumalan silta, Lappeenrannan kaupungintalo sekä Keuda-talo Keravalla. Myös Lopen kunta on mukana kampanjassa ja valaisee rakennuksia punaiseksi.

Tarinoita sydänvioista

Viikon aikana yhdistys kampanjoi erityisesti sosiaalisen median kanavissa, mutta perinteisesti viikkoon on liittynyt myös paikallistapahtumia. Koronarajoitusten vuoksi kasvokkain järjestettäviä tapahtumia on vain muutamilla paikkakunnilla, joten pääpaino on verkossa järjestettävissä tapahtumissa. Viikon aikana järjestetään niin vertaistapaamisia kuin asiantuntijaluentokin verkossa. Osana kampanjaa julkaisemme myös erilaisia koskettavia sydäntarinoita sydänvikaisten ja heidän läheistensä elämästä.

Seuraa yhdistyksen julkaisuja osoitteessa www.facebook.com/sydanlapsetjaaikuiset. Instagramista meidät löytää nimellä sydanlapsetjaaikuiset. Kampanjajulkaisujen yhteydessä käytetään aihetunnisteina #yksisadasta, #sydänsankari ja #tätäonsydävika.

Alueosastojen tapahtumat Sydänlasten viikolla

Yhdistyksen alueosastot järjestävät tapahtumia eri puolilla Suomea. Viime vuonna Tampereen Koskipuistosta alkunsa saanut lyhtytempaus jalkautuu tänä vuonna useammalle paikkakunnalle. Useat puistot saavat sydämiä ja lyhtyjä koristeikseen ja herättämään ohikulkijoiden huomioita.

Keski-Suomen alueosasto valtaa Kirkkopuiston Jyväskylässä ja Akuliinan aukion Jämsässä sydämin ja lyhdyin. Tampereella tapahtuma toteutetaan viime vuoden tapaan Koskipuistossa. Päijät-Hämeen alueosasto järjestää lyhtytempauksen koristellen Pikku-Vesijärven puistoa ja myös Heinolassa Elsan Ekopajan Saippuakahvilalla ja Rantapuistossa tempaistaan Sydänlasten viikon kunniaksi.

Pohjois-Savon alueosasto toteuttaa oman tapahtumansa Kuopiossa Puijon tornin ympäristön ja Turun alueosaston sydämet ja lyhdyt valtaavat Tuomiokirkon kupeessa sijaitsevan Brahenpuiston. Uudellamaalla tapahtumapaikkoina on Vantaalla Tikkurilanrannan puistokäytävä sekä Keravalla Kirjasto ympäristöineen. Satakunnassa alueosasto on valinnut tapahtumapaikaksi Punaisen tuvan Yyterissä.

Käy tutustumassa alueosastojen tapahtumiin ja jaa tunnelmiasi Sydänlasten viikon aihetunnistein somessa.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot