Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydäntietoa / Tietoa majoitusvaihtoehdoista

Synnynnäisesti sydänvikaisten lasten ja osassa tapauksissa myös sydänvikaisten aikuisten hoitotoimenpiteet on keskitetty Helsinkiin Uuteen lastensairaalaan sekä Meilahden sairaalakampukselle. Synnynnäisesti sydänvikaisille aikuisille ja heidän saattajilleen voi tavallisen hotellitarjonnan lisäksi kyseeseen tulla HUS potilashotelli. Sydänlasten perheille majoitusvaihtoja hotellitarjonnan lisäksi ovat Ronald McDonald Talo sekä Scandicin-hotellien Kummisetelit.

Kela-korvaus

Kun perhe joutuu yöpymään pääkaupunkiseudulla tutkimuksen, hoidon ja liikenneolosuhteiden takia, Kela maksaa yöpymisrahaa enintään 20,18 €/vrk. Molemmat vanhemmat voivat saada yöpymisrahan, jos molempien vanhempien läsnäolo on hoidon kannalta välttämätöntä.

KUMMIT-etusetelit Scandic-hotelleihin

Uudessa lastensairaalassa olevien potilaiden perheet voivat majoittua pääkaupunkiseudun Scandic- hotelleissa alennushinnalla (70 euroa/yö/2 hengen huone). Hintaan sisältyy yöpyminen yhden tai kahden hengen huoneessa, aamiainen sekä lisävuode lapselle. Alennuksen saadakseen perhe tarvitsee etuseteleitä (yksi seteli/majoituskerta/huone). Etuseteleitä on jaossa kaikilla yliopistollisilla Lastenklinikoilla. Lisätietoja Kummit-etuseteleistä ja varausohjeista saa hoitavalta taholta.

HUS potilashotelli

– palvelun tuottaa Hotelli Scandic Meilahti Helsinki
Potilashotellin palveluita käytetään potilaille ennen tai jälkeen suunnitellun hoidon tai toimenpiteen, sen aikana tai sarjahoitojen yhteydessä, kun potilaan ei tarvitse jäädä vuodeosastolle yöksi, mutta majoittuminen sairaalan lähellä on hoidon kannalta perusteltua. Potilashotellissa potilaan on tarkoitus tulla toimeen itsenäisesti tai saattajan/omaisen/läheisen tukemana. Hotellissa ei ole sairaanhoitopalveluita. Päätöksen majoittumisesta potilashotellissa tekee hoitava yksikkö, joka tekee myös hotellivarauksen. Mikäli hoito siirtyy voinnin muutoksen vuoksi tai sairaalasta johtuvista syistä, hotelli perutaan hoitavan yksikön toimesta. Mikäli potilas jättää saapumatta/ilmoittamatta hoitoon liitettyyn potilashotellimajoitukseen, peritään näistä asiakasmaksulain mukainen sakkomaksu. Potilashotellissa voi majoittua myös omakustannehintaan, mikäli ei ole oikeutettu saamaan sairaanhoitoon liittyvää yöpymistä voinnin tai kotipaikan etäisyyden perusteella. Mikäli haluat varata hotellihuoneen omakustanteisesti, ota yhteys hoitavaan yksikköösi. He varaavat yöpymisen, jonka maksat potilashotellista poistuessasi.

Saattaja, omainen tai muu läheinen voi majoittua hotellissa samassa huoneessa potilaan kanssa ilman lisämaksua. Aamiainen ei sisälly tällöin hintaan. Mikäli saattaja haluaa oman huoneen, hänen tulee olla yhteydessä potilasta hoitavaan yksikköön. Tuolloin saattajalle/omaiselle varataan omakustanteinen hotelliyöpyminen aamiaisella kiinteään hintaan edellyttäen, että hotellissa on vapaita huoneita. Saattaja/omainen maksaa yöpymisen hotellista uloskirjautumisen yhteydessä.

Potilashotellikerroksen huoneet ovat esteettömiä ja sisustukseltaan samanlaisia kuin muut Scandic Meilahti -hotellin huoneet.

Lisätietoa

Ronald McDonald Talo

Oksakosken polku 6 (n. 0,9 km Uudesta lastensairaalasta)
00250 Helsinki
09 478 01600

HUS Uusi lastensairaala ohjaa perheet asumaan Ronald McDonald Talolle. Mikäli perheenne on halukas majoittumaan Talolla, olkaa yhteydessä Uuden lastensairaalan osastolle, jonne lapsenne on tulossa. Sairaala lähettää hakemuksenne asumistarpeesta Talolle. Huonetilannetta voitte itse tiedustella hakemuksen lähettämisen jälkeen 3 – 4 päivää ennen saapumistanne soittamalla Talomme toimistoon (puh. 09 – 4780 1600) arkisin klo 9 – 16. Vanhemmat maksavat talossa omavastuuosuuden 15 €/vrk/hlö, loppuosan Talo laskuttaa suoraan Kelalta. Maksu perheen yli 4-vuotiailta lapsilta on myös 15 €/vrk.

Talot sekä huoneet on hyvin varusteltuja ja harrastaa voi maksutta viereisessä liikuntakeskuksessa. Pihasta löytyy myös maksuton parkkipaikka omalla autolla tulevalle.

Lisätietoa

 

 

 

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot