Hyppää sisältöön

Tietoa majoitusvaihtoehdoista Helsingissä sydänlasten perheille ja sydänvikaisille aikuisille

Synnynnäisesti sydänvikaisten lasten ja osassa tapauksissa myös sydänvikaisten aikuisten hoitotoimenpiteet on keskitetty Helsinkiin Uuteen lastensairaalaan sekä Meilahden sairaalakampukselle. Synnynnäisesti sydänvikaisille aikuisille ja heidän saattajilleen voi tavallisen hotellitarjonnan lisäksi kyseeseen tulla HUS potilashotelli. Sydänlasten perheille majoitusvaihtoja hotellitarjonnan lisäksi ovat Ronald McDonald Talo sekä Scandicin ja Hilton hotellien Kummisetelit.

HUS potilashotelli

– palvelun tuottaa Hotelli Scandic Meilahti Helsinki
Potilashotellin palveluita käytetään potilaille ennen tai jälkeen suunnitellun hoidon tai toimenpiteen, sen aikana tai sarjahoitojen yhteydessä, kun potilaan ei tarvitse jäädä vuodeosastolle yöksi, mutta majoittuminen sairaalan lähellä on hoidon kannalta perusteltua. Potilashotellissa potilaan on tarkoitus tulla toimeen itsenäisesti tai saattajan/omaisen/läheisen tukemana. Hotellissa ei ole sairaanhoitopalveluita. Päätöksen majoittumisesta potilashotellissa tekee hoitava yksikkö, joka tekee myös hotellivarauksen. Mikäli hoito siirtyy voinnin muutoksen vuoksi tai sairaalasta johtuvista syistä, hotelli perutaan hoitavan yksikön toimesta. Mikäli potilas jättää saapumatta/ilmoittamatta hoitoon liitettyyn potilashotellimajoitukseen, peritään näistä asiakasmaksulain mukainen sakkomaksu. Potilashotellissa voi majoittua myös omakustannehintaan, mikäli ei ole oikeutettu saamaan sairaanhoitoon liittyvää yöpymistä voinnin tai kotipaikan etäisyyden perusteella. Mikäli haluat varata hotellihuoneen omakustanteisesti, ota yhteys hoitavaan yksikköösi. He varaavat yöpymisen, jonka maksat potilashotellista poistuessasi.

Saattaja, omainen tai muu läheinen voi majoittua hotellissa samassa huoneessa potilaan kanssa ilman lisämaksua. Aamiainen ei sisälly tällöin hintaan. Mikäli saattaja haluaa oman huoneen, hänen tulee olla yhteydessä potilasta hoitavaan yksikköön. Tuolloin saattajalle/omaiselle varataan omakustanteinen hotelliyöpyminen aamiaisella kiinteään hintaan edellyttäen, että hotellissa on vapaita huoneita. Saattaja/omainen maksaa yöpymisen hotellista uloskirjautumisen yhteydessä.

Potilashotellikerroksen huoneet ovat esteettömiä ja sisustukseltaan samanlaisia kuin muut Scandic Meilahti -hotellin huoneet. Lisätietoja potilashotellista löydät osoitteesta www.hus.fi/potilashotelli.

Ronald McDonald Talo

Oksakosken polku 6 (n. 0,9 km Uudesta lastensairaalasta)
00250 Helsinki
09 478 01600
www.rml.fi

HUS Uusi lastensairaala ohjaa perheet asumaan Ronald McDonald Talolle. Mikäli perheenne on halukas majoittumaan Talolla, olkaa yhteydessä Uuden lastensairaalan osastolle, jonne lapsenne on tulossa. Sairaala lähettää hakemuksenne asumistarpeesta Talolle. Huonetilannetta voitte itse tiedustella hakemuksen lähettämisen jälkeen 3 – 4 päivää ennen saapumistanne soittamalla Talomme toimistoon (puh. 09 – 4780 1600) arkisin klo 9 – 16. Vanhemmat maksavat talossa omavastuuosuuden 15 e/vrk/hlö, loppuosan Talo laskuttaa suoraan Kelalta. Maksu perheen yli 4-vuotiailta lapsilta on myös 15 e/vrk.

Talot sekä huoneet on hyvin varusteltuja ja harrastaa voi maksutta viereisessä liikuntakeskuksessa. Lisätietoja taloista löydät tästä. Pihasta löytyy myös maksuton parkkipaikka omalla autolla tulevalle.

KUMMIT-etusetelit Scandic-hotelleihin

Uudessa lastensairaalassa olevien potilaiden perheet voivat majoittua pääkaupunkiseudun Scandic- hotelleissa alennushinnalla (60 euroa/yö/huone). Hintaan sisältyy yöpyminen yhden tai kahden hengen huoneessa, aamiainen sekä lisävuode lapselle. Alennuksen saadakseen perhe tarvitsee etuseteleitä (yksi seteli/majoituskerta/huone). Etuseteleitä on jaossa kaikilla yliopistollisilla Lastenklinikoilla. Lisätietoja Kummit-etuseteleistä ja varausohjeista saa hoitavalta taholta.

Muu majoitus

Lisää tietoa hotelli-, hostelli- ja huoneistohotellimajoituksesta voi etsiä internetistä, esim. www.hotellimaailma.fi, www.hotellikeskus.com, www.booking.com, www.hotels.com, www.ebookers.fi, www.varaahotelli.fi. Ohessa listattuna muutamia vaihtoehtoja, joita Uudessa lastensairaalassa hoidossa olevien potilaiden perheet ovat käyttäneet – sydänperheiden kokemuksia ja vinkkejä voit kysyä myös Facebookista löytyvästä sydänlasten vanhempien suljetusta keskusteluryhmästä.

Omenahotelli
Eerikinkatu 24, Helsinki (n. 3,2 km Uudesta lastensairaalasta)
www.omena.com

Varaukset ja hintatiedustelut: www.omena.com tai numerosta 020-7716 555 (9 €/varaus)

Marja Leppä Oy/Huoneistohotelli
Töölöntori (n. 1,4 km Lastenklinikalta)
p. 050 – 594 1113
23 asuntoa, yksiöistä kolmioihin

Mikäli kyseessä on usean viikon yöpyminen, voi hinnasta neuvotella.
Asunnot ovat kalustettuja, joissa oma keittiö, liinavaatteet, suihku, WC, jääkaappi, mikro sekä joissakin asunnoissa pesukone. Läheisyydestä löytyy myös ilmaisia parkkipaikkoja.

Helsinki Apartments/Maija Sankamo
Töölöntori (n. 1,4 km Uudesta lastensairaalasta)
p. 050 – 367 6916
maija.sankamo@helsinkiapartments.fi

Huoneistojen hinnat vaihtelevat koon mukaan – myös isompia huoneistoja. Pidemmälle ajalle voi pyytää tarjouksen ja hinnat laskevat pidemmissä varauksissa. Huoneistoista löytyy myös astianpesukone ja pyykinpesukone. Liinavaatteet kuuluvat hintaan.

Kela-korvaus
Kun perhe joutuu yöpymään pääkaupunkiseudulla tutkimuksen, hoidon ja liikenneolosuhteiden takia, KELA maksaa yöpymisrahaa enintään 20,18 €/vrk. Molemmat vanhemmat voivat saada yöpymisrahan, jos molempien vanhempien läsnäolo on hoidon kannalta välttämätöntä.

Lue seuraavaksi