Hyppää sisältöön
Etusivu / Kurssitoiminta / Eurooppalaisen sydännuorten leirin kohdemaa vaihtui

Norjan oli tänä vuonna tarkoitus olla Eurooppalaisen sydännuorten leirin järjestämisvastuussa. Tilanne kuitenkin muuttui vuodenvaihteen jälkeen, kun Norjasta tuli tieto, ettei heidän sisarjärjestönsä taloustilanne sallikaan leirin järjestämistä. Tilanne ratkesi onnistuneesti, kun Islanti otti eurooppalaisen leirin järjestelyvastuun kantaakseen ja leiri saadaan toteutettua suunniteltuna ajankohtana 9.-16.7.2024. Leirille on tulossa osallistujia Suomen lisäksi Ruotsista, Espanjasta ja tietenkin isäntämaa Islannista.

Eurooppalainen sydännuorten leiri järjestetään Reykirin leirikeskuksessa Hrútafjörðurissa, joka sijaitsee noin 2,5h ajomatkan päässä lentokentältä. Suomesta mukaan pääsee 10 sydännuorta kahden ohjaajan kanssa. Nyt kannattaa toimia nopeasti, koska kesän leirien haku päättyy 29.2.2024, jonka jälkeen tehdään osallistujavalinnat kaikille kesän kursseille ja leireille.

Tietoa, vertaistukea ja mukavaa kesätekemistä

Tulevan kesän kursseille on tullut vielä melko vähän hakemuksia. Nyt kannattaa toimia ja täyttää kurssihakemus pian! Erityisesti sydänlasten perhekurssille kannattaa hakeutua, jotta voimme jatkossakin osoittaa tarpeen kursseille ja niitä voidaan järjestää tulevinakin vuosina. Kannattaa huomioida, että Kelan kuntoutukseen on tulossa muutoksia ja jatkossa se ei enää järjestä kohdennettua kuntoutusta synnynnäisesti sydänvikaisille lapsille ja nuorille perheineen vaan Kelan kuntoutusta toteutetaan yhdessä useampien pitkäaikaissairausryhmien kanssa. Tämä kaventaa yhdistyksen mielestä kuntoutuksen tarjoamaa kohdennettua tietoa sydänvikaisten potilasperheille. Yhdistyksen sydänlasten perhekurssi vastaa synnynnäisesti sydänvikaisten lasten perheiden tarpeisiin, ja se on suunniteltu nimenomaan kohderyhmää ajatellen. Yhdistyksen kurssilla vertaistuella oman potilasryhmän kesken on myös suuri rooli. Kurssille voi hakea, vaikka olisi jo aiemmin ollut vastaavalla kurssilla.

Myös kesän muille leireille on vielä hyvin tilaa, joten kannattaa tutustua sydännuorten leiriin Varalassa 12-16-vuotiaille, sydänlasten ja sisarusten leiriin 8-13-vuotiaille Pajulahdessa sekä heinäkuun puolivälissä nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilässä järjestettävään elämysleiriin. Kaikilla leireillä on runsaasti mukavaa ohjelmaa ja leireiltä yleensä saa myös koko joukon uusia ystäviä. Tervetuloa mukaan vauhdikkaaseen ja elämystentäyteiseen kurssikesään!

 

 

 

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot