Hyppää sisältöön
Etusivu / Leirit / Tuetut lomat 2022

Tuetut lomat 2022

Nyt toista kertaa järjestettävä Voimaa vertaisuudesta -tuettu loma omatoimisille aikuisille järjestetään Kylpylähotelli Peurungassa 9.-14.4.2022. Tuettu lomaviikko järjestetään yhteistyössä Karpatiat ry:n ja Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry:n kanssa. Loma on tarkoitettu sydänvikaisille, sydänlihassairastuneille sekä sydän- ja keuhkosiirrännäisen saaneille aikuisille läheisineen, joista toisella tai molemmilla on elämänlaatua heikentävä sairaus. Lomalle voi lähteä yksin tai seuralaisen kanssa. Lomajakson tavoitteena on tarjota mahdollisuus arjen irtiottoon ja vertaisseuraan. Virkistys, lepo ja vertaistuki lisäävät lomalaisen voimavaroja ja osallisuutta.

Julkaistu 12.1.2022
Päivitetty 14.10.2022

Voimaa vertaisista

Kylpylähotelli Peurunka, joka sijaitsee Laukaassa Keski-Suomen upeissa järvimaisemissa, tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet virkistyä ja saada voimaa vertaisista. Peurunka-järven rannoilla ja harjumaisemien kupeissa kiemurtelevilla ulkoilureiteillä voit hengittää syvään ja nauttia luonnosta. Hotelli ympäristöineen tarjoaakin ainutlaatuisia ulkoilumahdollisuuksia vuoden ympäri upean luonnon saattelemana sekä tervetullutta hemmottelua kylpyläosastolla ja valmiit ruokapöydät – tervetullutta irtiottoa arjesta! Myös vertaislomiin kuuluu monipuolisesti ohjattua toimintaa sisältävä ohjelma, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Lomajaksoon (5 vrk) sisältyy ohjelman lisäksi myös lomajakson majoitus- ja täysihoito.

Omavastuu

Tuetun loman omavastuuosuus on aikuisilta 20 €/vrk (yht. 100 euroa/henkilö). Lomalle osallistuminen on sitova omavastuuosuuden maksun jälkeen. Matkakustannukset jäävät osallistujien itsensä maksettavaksi. Hakuaika Voimaa vertaisuudesta -lomalle päättyy 6.2.2022.

Tuetulle perhelomalle Rauhalahteen

Toinen yhdistyksen jäsenille suunnatuista tuetuista lomista järjestetään syyslomaviikolla 23. – 28.10.2022 monipuolisessa Kylpylähotelli Rauhalahdessa. Kylpylähotelli Rauhalahti sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Kuopion keskustasta sinisen Kallaveden ja upean luonnon ympäröimänä. Kylpylähotellin kaunis sijainti ja sen ympäristön monet mahdollisuudet luovatkin mitä erinomaisimmat puitteet perhelomalle.

Tuetun perheloman aikana sydänperheille on tarjolla monipuolista tekemistä yhdessä oman ja muiden tuetulle lomalle osallistuvien perheiden kanssa. Viikon aikana ei tarvitse kantaa huolta arjen askareista ruuanlaittoineen vaan voitte hyvällä omalla tunnolla heittäytyä ohjatun ohjelman vietäväksi koko perheen voimin! Voimaa vertaisuudesta -lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Tuetun perheloman ohjelmassa on luvassa muun muassa luentoja, ohjattuja ryhmäkeskusteluja sekä toimintatuokioita yhdessä koko perheen voimin. Ohjelmassa on myös eri-ikäisille lapsille suunnattua toimintaa. Mukavaa puuhastelua löytyy varmasti moneen makuun! Lomaviikkoon (5 vrk) sisältyy ohjelman lisäksi tietysti myös majoitus- ja täysihoito.

Omavastuu

Lomaviikon omavastuuosuus on aikuisilta 100 euroa/henkilö. Alle 17-vuotiailta lapsilta lomaviikko on maksuton. Matkakustannukset jäävät osallistujien itsensä maksettavaksi. Hakuaika Rauhalahden tuetulle perhelomaviikolle päättyy 23.7.2022.

Miten lomalle voi hakea?

Voit hakea tuetulle lomalle sähköisesti tai tulostaa hakemuksen MTLH:n kotisivuilla. Lomakkeeseen tulee kirjata niin taloudelliset, terveydelliset kuin sosiaaliset perusteet lomatuen tarpeelle. Tuen saamiseen vaikuttaa koko perheen elämäntilanne, jossa huomioidaan perheen tulotaso, aiemmat lomatuet sekä perustelusi lomalle. Huomioitahan, että lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi. Muista mainita hakemuksessa, että kyseessä on Sydänlapset ja -aikuiset ry:lle suunnattu järjestöloma. Hyväksytyt osallistujat saavat tiedon valinnasta viimeistään noin kaksi kuukautta ennen loma alkua.

Huomioittehan, että mikäli sinä tai perheenne ei tule valituksi tai joudutte syystä taikka toisesta perumaan osallistumisenne, lomatukihakemus on voimassa koko vuoden 2022 ajan. Jos siis MTLH:n lomatarjonnassa on muu myöhemmin vuoden 2022 aikana toteuttava loma, joka sinulle tai perheellenne vaihtoehtoisesti sopisi, voitte kirjata hakemukseen jo hakuvaiheessa myös muita vaihtoehtoja. MTLH:n lomatarjonnassa on paljon erilaisia tuettuja perhelomia, joihin kannattaa hakea!

Tutustu lomatarjontaan MTLH:n kotisivuilla.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot